RSS Дотури блокови

Оценето 5.00 надвор од 5 based on 3 customer ratings
(3 customer reviews)

$20.00

RSS Дотури блокови. Нов Хафингтон Пост или бркам тешка работа repport повеќе колони стилови или како Popurls, Alltop, Netvibes. RSS наслови парсер додаток кој го користи shortcode да достигне цена и прикажување на една или повеќе RSS канали.

Description

RSS Дотури блокови како Popurls, Alltop, Netvibes. RSS наслови парсер додаток кој го користи shortcode да достигне цена и прикажување на една или повеќе RSS канали. Нов стил како Хафингтон Пост или бркам тешка работа repport

карактеристики:

 • Земи како многу RSS feeds, колку што сакате
 • Пронајдете и да игра: фид, MP3, OR MP4 видео, Аудио, YouTube канал или YouTube видеа на корисникот (демо)
 • Прикажување на RSS фидот каде сакате користење на shortcode, вклучувајќи и текст и графички контроли
 • Контрола дали да се прикаже целата содржина RSS канали или само извадок
 • Контрола колку зборови се прикаже во изводот
 • Контрола дали има Прочитај повеќе врска или не
 • Контрола дали линкови се отвараат во нов прозорец или не
 • едноставен, лесен, и брзо
 • Лесно да се инсталира
 • Земи thumbnail или првата слика
 • Контрола на големината на сликата
 • Поставете кеш време (во секунди)
 • Контрола цел на предмети
 • Прикажи повеќе или помалку се покаже ставки водат Popurl
 • Отворени за мобилни телефони и таблети. Изберете помеѓу 1 до 6 колони ширина
 • превод подготвени (Англиски, Français). Ве молиме да ги споделите вашите сопствени преводот тука
 • Прикажи нови предмети на денот, со кул портокалова точка на правото на секоја секојдневно нови предмети
 • Прикажи слики опис
 • Прикажување на насловот на RSS фидот и да покаже опис и слика на лебдиш како Popurls, Alltop, Netvibes, Theweblist. PopUrls Демо стил
 • ПЛУС копчиња за да ги прикажете или скриете описи и слики со убава анимација Пронајдете и да игра видео на YouTube, mp4, .Ogg и многу други HTML5 видео во комплет или во описот
 • Најдете и репродукција на аудио фајлови, mp3, .Ogg и многу други аудио датотеки во комплет или во описот
 • Користете го HTML5 видео плеер PLYR на
 • Прикажи Youtube канал, Youtube видео на корисникот, најдете и да игра видео Vimeo
 • Пронајдете и да покаже RSS Favicons и икони. Кешот на Favicons URL за побрзо вчитување
 • Агрегат повеќе гасови во една листа
 • Скриј RSS скршени слика Прикажи целосна фидот, ако содржината на податоците постојат во RSS наслови
 • Спојување множители гасови во една: демо
 • Вметнете Google AdSense реклами меѓу RSS Feeds предмети (Достапно само во весникот стил)

Демо живо:

Altnews.top беше создадена со RSS Дотури блокови про верзија приклучок со стил весникот во shortcode: весник =”1″

Множители Демо со shortcodes пример

All весникот стил Демо:

[newsblocks-merge]
[newsblocks url="http://feeds.feedburner.com/breitbart,http://tempsreel.nouvelobs.com/rss.xml,http://www.veteranstoday.com/feed/,https://sputniknews.com/export/rss2/archive/index.xml,https://www.rt.com/rss/,http://www.lifezette.com/feed/,http://rss.radio-canada.ca/fils/nouvelles/nouvelles.xml,https://conservativedailypost.com/feed/" items="10" max_items="15" excerpt="22" thumbnail="true" cache="10800" source="false" columns="3" newspaper="1" merge="true" blocktitle="Alternative news" splash="latest"]
[newsblocks url="https://feeds.feedburner.com/zerohedge/feed,http://www.independent.co.uk,http://russia-insider.com/en/taxonomy/term/191/all/feed/,http://wearechange.org/feed/,http://theantimedia.org/feed/" items="10" max_items="15" excerpt="22" thumbnail="true" cache="10800" source="false" columns="3" newspaper="1" merge="true" blocktitle="politic"]
[newsblocks url="http://feeds.feedburner.com/wmexperts,https://www.cnet.com/rss/news/,http://feeds.gawker.com/lifehacker/full,https://www.smashingmagazine.com/feed/,http://www.androidpolice.com/feed/" items="10" max_items="15" excerpt="22" thumbnail="true" cache="10800" source="false" columns="3" newspaper="1" merge="true" blocktitle="technology"]
[/newsblocks-merge]

Едноставен Shortcode Пример:

[newsblocks url="https://fr.sputniknews.com/export/rss2/archive/index.xml,http://feeds.feedburner.com/elise/simplyrecipes,http://feeds.feedburner.com/boingboing/ibag,feeds.bbci.co.uk/sport/0/football/rss.xml,http://feeds.feedburner.com/readwriteweb,http://feeds.reuters.com/reuters/topNews" items="5" max_items="10" excerpt="50" thumbnail="70" cache="10800" source="true" columns="3"]

својства:

 • URL-то – URL-то на храна сакате да достигне цена од. За повеќе адреси, едноставно користете запирка помеѓу нив.
 • предмети – Број на предмети од храна сакате да достигне цена (стандардно: 10)
 • orderby – Нареди на предмети по датум или обратно датум (датум или date_reverse)
 • Наслов – Дали да се прикаже насловот или не (вистински лажни, стандардно: вистински)
 • извадок – Колку зборови сакате да се прикаже за секоја ставка (стандардно: 0 или бесконечно, употреба ‘никој‘ да се отстрани извадок). Отстранете ја excertpt опции или внесете 0 за наслови на статии целосна RSS, текстови и слики ако е достапен.
 • Прочитај повеќе – Дали да се прикаже повеќе врска или не (вистински лажни, стандардно: вистински)
 • new_window – Дали да се отвори врска со насловот и да прочитате повеќе линк во нов прозорец (вистински лажни, стандардно: вистински)
 • thumbnail** – Дали можете или не сакате да се прикаже сликата, и ако е така, она што големина што сакате тој да биде (вистински лажни, стандардно: вистински. Вметнување на број ќе се промени големината, стандардно: 50)
 • извор – Дали да се прикаже код или не (вистински лажни, стандардно: вистински)
 • датум – Дали да се прикаже објави датумот или не (вистински лажни, стандардно: вистински)
 • кеш – Колку долго сакате на храна за кеширање на резултатите во секунди (стандардно: 43200, (12 часа)). Првиот вчитување ќе биде бавен, но тоа ќе бидат складирани за вас време кеш подесување.
 • се спојат – Се спојат повеќе RSS во една. (вистински лажни стандардно: лажни)
 • fetchfeed – Се спојат повеќе RSS во една. (вистински лажни стандардно: лажни) Повеќе информации подолу.
 • Наслов блок – користат ова за да влезат во вашиот наслов на почетокот на храна како: новости Прес
 • балонче со совет – Прикажи опис во објаснувањето како Popurls, Alltop, Netvibes *(точно или неточно, стандардно: лажни).
 • max_items – Користете го ова за опции за шоуто повеќе предмети се поврзат. EX: предмети =”10″ max_items =”15″ Тоа ќе се покаже 10 предмети и ќе се открие 5 повеќе предмети кога корисникот ќе кликнете ↓ Прикажи повеќе.
 • весник – Изберете помеѓу весници стилови (1 – 2 – 3 – 4 – 5) Хафингтон стил (1) Демо | Хафингтон спои стил (1) Демо | Хафингтон стил (2) Демо | стил 4 Pinterest: демо стил (4) | стил 5 Pinterest: демо стил (5) | Бркам тешка работа Repport Демо Стил (3) ex: весник =”3″
 • поздравниот – Поздравниот вести на врвот. Испрати Единствен име / Проект во овој можности да се покаже вистинскиот поздравниот Вести на врвот на сите Дотури блок. Првата вест се појави на врвот со голем наслов и голема слика како Хафингтон Пост или бркам тешка работа Repport (точно или неточно, стандардно е лажна) Во режим опција спојат, Треба да додадете опција поздравниот само на првиот гасови во внатрешноста на [newsblocks-спојат] shortcode (Види подолу)
 • imgtop – Прикажи слика пред или по наслов, ако е точно, сликата ќе биде пред насловот на храна точка (точно или неточно, стандардно е лажна)
 • lazyload – употреба RSS Дотури блокови со мрзливи вчитување додаток како Мрзливи транспорт XT (најдобриот една за мене) (точно или неточно, стандардно е лажна) Или да користите било мрзливи вчитување додаток кои ја користат податоци src ознака за работа со RFNB допаѓа податоци-src =”img / image.jpg”
 • favicons – Прикажи икони RSS наслови / favicons (вистински, лажни, врв, дното, стандардно е точно) вистински и врв do the same thing, на favicon ќе се појави пред Наслов на RSS точка. дното ќе го направи favicon појавуваат во замена на извор, тоа ќе се создаде линк до изворот главната страница на RSS фидот, тој автоматски ќе се покаже датумот на RSS точка до него.
  Демо favicons =”дното” весник =”5″ ( Favicons дното и стил весник 5)
 • AdSenseInsert Google Adsense ads between RSS Feeds items. (ca-pub-XXXXXXXXXXXXXXXX, стандардно е лажна) Твојот Google AdSense реклами клиент податоци ад-клиент. (Достапно само во весникот стил) Ex: AdSense =”ca-pub-XXXXXXXXXXXXXXXX”
 • promo RSS Feeds News Blocks promotion link (точно или неточно, стандардно е точно)

весници Пример:

употреба [newsblocks-спојат][/newsblocks-спојат] Да се ​​заврши повеќе newsblocks во стилови весниците.

[newsblocks-merge]
[newsblocks url="http://feeds.feedburner.com/breitbart,http://tempsreel.nouvelobs.com/rss.xml,http://www.veteranstoday.com/feed/,https://sputniknews.com/export/rss2/archive/index.xml,https://www.rt.com/rss/,http://www.lifezette.com/feed/,http://rss.radio-canada.ca/fils/nouvelles/nouvelles.xml,https://conservativedailypost.com/feed/" items="10" max_items="15" excerpt="22" thumbnail="true" cache="10800" source="false" columns="3" newspaper="1" merge="true" blocktitle="Alternative news" splash="latest"]
[newsblocks url="https://feeds.feedburner.com/zerohedge/feed,http://www.independent.co.uk,http://russia-insider.com/en/taxonomy/term/191/all/feed/,http://wearechange.org/feed/,http://theantimedia.org/feed/" items="10" max_items="15" excerpt="22" thumbnail="true" cache="10800" source="false" columns="3" newspaper="1" merge="true" blocktitle="politic"]
[newsblocks url="http://feeds.feedburner.com/wmexperts,https://www.cnet.com/rss/news/,http://feeds.gawker.com/lifehacker/full,https://www.smashingmagazine.com/feed/,http://www.androidpolice.com/feed/" items="10" max_items="15" excerpt="22" thumbnail="true" cache="10800" source="false" columns="3" newspaper="1" merge="true" blocktitle="technology"]
[/newsblocks-merge]
 • Можете да изберете помеѓу весникот =”1″ и весникот =”2″ стилови
 • Во режим на спојување, бидејќи сите RSS се мешаат / спои, тоа е подобро да додадете blocktitle опција за да им даде на овој блок / колона наслов: блок title =”технологија”
 • Им даде право на бројот на колони според бројот на newsblocks во опција на shortcode колони. Ако имате 3 newsblocks shortcode во внатрешноста на [newsblocks-спојат] shortcode, пишува: колони =”3″. Тоа да ви помогне Вести RSS Feeds блокови да се стави на правото на бројот на колони за CSS и добар изглед весници стил.
 • Вие не треба да ги користите [newsblocks-спојат] shortcode околу [newsblock] shortcode ако сте со користење на опциите за спојување со само една колона и само еден блок: колони =”1″ Или ако не го користите опцијата за весникот.

ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: Користење на сликички може да предизвика повеќе оптоварување пати во зависност од храна што се преземање од, се користи со претпазливост.
Ве молиме да ја објавите никакви проблеми во јазичето поддршка. Ако го користите и како овој приклучок, Ве молиме не заборавајте да го оценувате! дополнително, ако би сакал да видам повеќе можности за приклучок, молам дозволете ми да знам.

[newsblocks url="https://fr.sputniknews.com/export/rss2/archive/index.xml,http://feeds.feedburner.com/elise/simplyrecipes,http://feeds.feedburner.com/boingboing/ibag,feeds.bbci.co.uk/sport/0/football/rss.xml,http://feeds.feedburner.com/readwriteweb,http://feeds.reuters.com/reuters/topNews" items="5" max_items="10" excerpt="50" thumbnail="60" cache="10800" source="true" columns="3" tooltip="true"]

Земи RSS URL од пребарување

Ќе ви овозможи да се покаже RSS Feeds од рачно пребарување

Креирај страница или статија со наслов “Прикажи RSS” или било Наслов преферираш.

Додади ја оваа на пример shortcode со fetchfeed =”вистински” за да се овозможи пребарување на вашата страница или статија

[newsblocks items="10" max_items="20" excerpt="50" thumbnail="70" cache="50000" source="false" columns="1" fetchfeed="true"]

you can use au url like this to make fetch a RSS ?rssurl=gizmodo.com

Во истата страница можете да додадете некои рачно да ги тестираат како:

<на>
<во><a href =”?rssurl = news.yahoo.com / RSS /”>Јаху Вести</на></во>
<во><a href =”?rssurl = api.flickr.com / услуги / feeds / photos_public.gne?тагови = плажа&lang = en-us&формат = rss_200″>Flickr- плажа</на></во>
<во><a href =”?rssurl = feeds.twit.tv / tnt_video_large”>Техника Вести Денес (Видео-HI)</на></во>
<во><a href =”?rssurl = gizmodo.com”>Gizmodo</на></во>
<во><a href =”?rssurl = www.lexpress.fr / RSS / alaune.xml”>LEXPRESS.fr – Топ вести</на></во>
<во><a href =”?rssurl = www.tatw.co.uk / podcast.xml”>Armadamusic фид MP3</на></во>
<во><a href =”?rssurl = www.youtube.com / user / RussiaToday”>Youtube (корисникот:RT)</на></во>
<во><a href =”?rssurl = news.google.com /, dailymail.co.uk”>Google News | Daily Mail Онлајн <во>(повеќе)</во></на></во>
</на>

Во вашата страница комплетната URL ќе изгледа: http://mywebsite.com/show-rss?rssurl = gizmodo.com

Ако го направите линк од почетната страница да се оди на вашата страница за пребарување
(тоа може да биде вашиот Главна страница да ако вметнете на shortcode во вашиот дом страница) <a href="http://mywebsite.com/show-rss?rssurl=gizmodo.com">Gizmodo</a>

Можете да додадете http или не, но некои заеднички хостинг сервис не дозволуваат рачно пребарување со http. Можете да внесете ја целосната RSS URL како : http://feeds.gawker.com/gizmodo/full or feeds.gawker.com/gizmodo/full

Барај демо на http://altnews.top/rss/getrssfeeds?rssurl=news.yahoo.com/rss/

Youtube & Аудио или видео подкаст.

фид, MP3, OR MP4 видео, Аудио, YouTube канал или YouTube видеа на корисникот (демо)

Youtube
Само оди на YouTube и го имате корисник или URL на канал на YouTube
YouTube корисник RSS пример : https://www.youtube.com/user/peapolzmedia
YouTube канал RSS пример : https://www.youtube.com/channel/UC7BnmF_65GTc6WCq_IEFgRQ

фид
Видео подкаст RSS пример : http://feeds.twit.tv/tnt_video_large
Audio Podcast RSS example : http://www.thecurrent.org/collection/song-of-the-day/rss
тука iTunes podcast url grabber (Конвертирате URL iTunes и да се најде на RSS фид)

 

Можете да пребарувате на RSS на овој RSS пребарување engin

Се спојат сите RSS Feeds во една демо

Овој дел опишува како да инсталирате додаток и да го работат.

 • Внеси Feed-Новини-блокови во / WP-содржина / додатоци / директориум
 • Отпакувајте ја датотеката
 • Активирајте приклучокот преку "додатоци’ мени во WordPress
 • Употреба на shortcode [newsblocks] било каде во вашиот содржина
 • Користете текст графичка контрола што ја прифаќаат shortcode да се стави RSS Дотури блокови во вашата странична лента или подножјето

Видео


Демо RSS наслови Вести блок кои покажуваат: 3 колони, 6 гасови, 5 предмети
Про демо верзија со Favicons и Видео икони. Прикажи повеќе / Покажуваат помалку гасови, Покажи описи и слики на лебдиш. види повеќе и Спушти и да го зголеми +/- копчиња за да се открие опис
видео Про – Градител на кожата


Трикови да се користи да се најде RSS наслови.

Користете го ова приклучок на Chrome да ви помогне да најдете RSS Feeds во веб-сајт почетната страница или категории страници, кога иконата стане портокал, тоа значи дека е една или мултипли RSS канали

за BBC, нема портокал икона наслови во Хром Продолжување.
Кога тоа се случи како на БиБиСи, Пребарување на Google со овие клучни зборови. “RSS bbc.com”

Првиот резултат се даде: http://www.bbc.com/news/10628494
Сите RSS наслови од BBC постојат.

3 reviews for RSS Дотури блокови

 1. Оценето 5 надвор од 5

  Марсело Т. (verified owner)

  Ве молиме имајте ме во јамка кога ќе порака нови карактеристики или оптимизации. Овој приклучок е навистина моќна… Мило ми е што дојде по него! Cheers, MD

 2. Оценето 5 надвор од 5

  Ив Nadeau (verified owner)

  Прави токму она што се рекламира! Јас го препорачувам на секој кој треба да се прикаже RSS фидот на нивниот веб-сајт!

 3. Оценето 5 надвор од 5

  Брајан имиња (verified owner)

  Велика приклучок и поддршка. Добро сторено!

Add a review

Codes & Shortcodes

весници Пример:

употреба [newsblocks-спојат][/newsblocks-спојат] To wrap multiple *merged RSS newsblocks in the NewsPapers styles or for the basic News block style. *RSS Feeds mixed together

[newsblocks-merge]
[newsblocks url="http://feeds.feedburner.com/breitbart,http://tempsreel.nouvelobs.com/rss.xml,http://www.veteranstoday.com/feed/,https://sputniknews.com/export/rss2/archive/index.xml,https://www.rt.com/rss/,http://www.lifezette.com/feed/,http://rss.radio-canada.ca/fils/nouvelles/nouvelles.xml,https://conservativedailypost.com/feed/" items="10" max_items="15" excerpt="22" new_window="true" thumbnail="true" cache="10800" source="false" columns="3" newspaper="1" merge="true" blocktitle="Alternative news" splash="latest"]
[newsblocks url="https://feeds.feedburner.com/zerohedge/feed,http://www.independent.co.uk,http://russia-insider.com/en/taxonomy/term/191/all/feed/,http://wearechange.org/feed/,http://theantimedia.org/feed/" items="10" max_items="15" excerpt="22" new_window="true" thumbnail="true" cache="10800" source="false" columns="3" newspaper="1" merge="true" blocktitle="politic"]
[newsblocks url="http://feeds.feedburner.com/wmexperts,https://www.cnet.com/rss/news/,http://feeds.gawker.com/lifehacker/full,https://www.smashingmagazine.com/feed/,http://www.androidpolice.com/feed/" items="10" max_items="15" excerpt="22" new_window="true" thumbnail="true" cache="10800" source="false" columns="3" newspaper="1" merge="true" blocktitle="technology"]
[/newsblocks-merge]

Add The Drudge Repport style to your post or page title.

0